21 Şubat 2015 Cumartesi

Orhan Birdal'ın yeni görevi

IMG_20150108_093525

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, görevden alındı



Bakanlıklara gece yarısı onlarca atama

Bakanlıklarına ait atama kararları gece yarısında Resmi Gazete'de yayımlandı. Başbakan Yardımcılığı ile Aile ve Sosyal Politikalar,  Bilim, Sanayi ve Teknoloji, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Çevre ve Şehircilik,  Dışişleri, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Gümrük ve Ticaret, Kültür ve Turizm,  Maliye, Millî Eğitim, Orman ve Su İşleri, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlıklarına ait atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.
BİRDAL MÜŞAVİRLİĞE

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndaki atamalarda Bakanlık Müşavirliği görevlerine Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Birdal ile Mehmet Karabulut tayin edildi.

Orhan Birdal Kimdir

Orhan BİRDAL 1958 yılında Erzincan’ın Kemah İlçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 1980 yılında İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulundan mezun olan BİRDAL, 1990 yılında ise Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Yüksek Lisansını tamamladı.

      BİRDAL, memuriyet hayatına 1976 yılında Türkiye Zirai Donatım Kurumunda başladı. 1982 yılında DHMİ bünyesinde Atatürk Havalimanı’nda Hava Trafik Kontrolörü olarak havacılık sektörüyle tanışan Orhan BİRDAL, daha sonra sırasıyla Erzincan’da Hava Trafik Kontrolörü ve Havaalanı Müdürlüğü, Nevşehir Kapadokya, Trabzon ile İzmir Adnan Menderes Havalimanları Başmüdürlüğü görevlerinin ardından Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü İşletme Daire Başkanlığı görevinde bulundu. 2003 yılında DHMİ Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevine atanan BİRDAL, 2007 yılından bu yana DHMİ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevini sürdürmektedir.

İngilizce bilen Orhan BİRDAL, evli ve dört çocuk babasıdır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder